Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Яблуницький ЗЗСО 

І-ІІ ступенів

Ви увійшли як Гість

                       Група "Гості"
П`ятниця, 26.04.2024, 16:01
Меню сайту
Сайти вчителів
Сайти ЗЗСО
Головна » 2021 » Травень » 16 » "Запобігти! Врятувати! Допомогти!"
16:32
"Запобігти! Врятувати! Допомогти!"

Щоб  навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 12 травня 2021р. в Яблуницькому ЗЗСО І-ІІ ступенів за відбувся  День цивільного захисту за окремим планом. 

Нагальною потребою сьогодення є вміння діяти в надзвичайних ситуаціях. Особливо якщо це стосується дітей, тому основними завданнями, які ставили перед собою учасники цього заходу були такі:

практична перевірка здатності учасників освітнього процесу,  грамотно та чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя в надзвичайних ситуаціях;
закріплення учнями умінь, навичок щодо збереження та захисту здоров’я і життя під час надзвичайних ситуацій, користування засобами індивідуального та колективного захисту, надання першої медичної само- та взаємодопомоги;
практичне відпрацювання учасниками освітнього процесу школи дій за планами реагування  в умовах надзвичайного стану;
виховання в здобувачах освіти та працівників школи впевненості в ефективності заходів цивільного захисту.

День цивільного захисту мав на меті відпрацювання учасниками освітнього процесу,  дій щодо попередження та подолання можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, спрямованих на гарантування безпеки та захисту учасників освітнього процесу.


Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя.

Вранці проведено збори, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту.
Впродовж дня вчителі  у цікавій та змістовній формі  розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної  безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели вікторину «Основи безпеки». 

 

 

Протягом дня учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми; організували виставку власноруч виготовлених колажів, стіннівок, малюнків; діти практично виготовили найпростіші засоби захисту органів дихання та шкіри.  


Медичний працівник продемонструвала надання першої медичної допомоги при  опіках.

Завершальним етапом була евакуація школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій. 

За участі пожежної бригади Конятинської сільської ради було проведено демонстрацію боротьби з вогнем. Після цього учні мали можливість  поспілкуватися з вогнеборцям. Всі  присутні  щиро подякували рятівникам за їхню нелегку працю та побажали міцного здоров'я та спокійних чергувань.

День цивільного захисту під гаслом "Запобігти! Врятувати! Допомогти!" проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що  знання про правила поведінки в небезпечних ситуаціях можуть знадобитись у повсякденному житті.

Переглядів: 507 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календарь
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Block title
Корисні посилання
Статистика
Друзі сайту

//yablunitsa.at.ua
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz
Наверх