Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Яблуницький ЗЗСО 

І-ІІ ступенів

Ви увійшли як Гість

                       Група "Гості"
Вівторок, 16.04.2024, 06:35
Меню сайту
Сайти вчителів
Сайти ЗЗСО
Головна » 2019 » Листопад » 11 » Тиждень української писемности та мови
17:10
Тиждень української писемности та мови

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемности та мови.

Мова – це великий дар, це національне надбання, це доля народу. Вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Відомий український педагог Василь Сухомлинський писав: «Мова – це віконця, через які людина бачить світ. Багата мова – багатий духовний світ, розвинуте почуття краси слова – велика моральна культура. Убогість слова – це убогість думки, інтелектуальної, емоційної, естетичної товстошкірості».

Уже стало традицією щорічно відзначати Тиждень української писемности та мови в Яблуницькому ЗЗСО І – ІІ ступенів

Тиждень  було розпочато тематичною лінійкою «Спочатку було слово…», на яку завітали Нестор Літописець та Кирило і Мефодій.

 

У бібліотеці для всіх учнів була розгорнена виставка «В джерелах слова – душі криниця, а рідна мова, як чарівниця», проведено конкурс «Дивосвіт», на якому учні представили власні казки, оповідання та поезії.

Здобувачі освіти мали змогу здійснити екскурс у минуле «Загадки писемного знака», побувати на уроці цікавих повідомлень «І возвеличимо на диво і розум наш, і наш язик» та «приготувати» поетичний коктейль «Звучи, наша мово, над світом крилато!»

Та особливо активно учні проявили себе в мовних баталіях «Пан Суржик наступає», лінгвістичній дуелі «Скажи без затримки» та конкурсі скоромовок-спотиканок.

З надзвичайною цікавістю здобувачі освіти створювали агітаційні плакати «Збережімо чистоту рідної мови» та фотоколажі «Краща мова єднання - українська».

Проте найзахопливішими перипетіями тижня стали мовні забавлянки "Найдзвінкіше слово рідне".

Завершився тиждень проведенням І етапу ХХ Міжнародного мовного конкурсі імені Петра Яцика та написанням Всеукраїнського національного диктанту єдності.

Дякуємо всім за участь в тижні! Ми свято віримо в те, що не зміліє ріка нашої мови ніколи, а слово рідне заграє новими гранями краси і довершеності!

Переглядів: 688 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календарь
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Block title
Корисні посилання
Статистика
Друзі сайту

//yablunitsa.at.ua
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz
Наверх