Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Яблуницький ЗЗСО 

І-ІІ ступенів

Ви увійшли як Гість

                       Група "Гості"
П`ятниця, 19.04.2024, 12:24
Меню сайту
Сайти вчителів
Сайти ЗЗСО
Головна » 2020 » Листопад » 22 » Тиждень української мови
12:56
Тиждень української мови

Єдиний скарб у тебе – рідна мова.

Заклятий для сусіднього хижацтва.

Вона твого життя міцна основа,

Певніша над усі скарби й багатства.

П. Куліш

Уже традиційно в перші тижні листопада в нашому закладі урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови.

У рамках тижня пройшло багато різноманітних заходів: шкільні коридори були прикрашені висловами про мову, учні закладу та вчителі взяли участь у написанні ювілейного Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, у шкільній бібліотеці була розгорнена книжкова виставка «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить».

Здобувачам освіти надзвичайно сподобалися книжкове дефіле «Мово моя солов’їна» та фотоквест «Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово! У барвінки зодягайся, українське слово!».

 

Також учні закладу здійснили короткий екскурс в історію рідної мови, переглянувши відеолекторій «Історія української писемності» та побувавши на уроці цікавих повідомлень «Чистота мови – чистота душі». А ребуси, кросворди, мовознавчі двобої стали основою жвавих обговорень, виру емоцій та висновків про значення української мови в житті громадян нашої держави.

Цікавим для учнів було проходження онлайн-тесту на знання синонімів, вікторини «Прислів’я та приказки» та участь у конкурсі мовного плаката «Я люблю свою мову»

Родзинкою святкування став челендж «Я люблю українську мову!».

 

Завершився тиждень участю школярів  у І етапі Міжнародного конкурсу

ім. П. Яцика.

Ті, хто взяли участь в заходах, присвячених Дню української писемності та мови, зрозуміли, що знання рідної мови та вміння нею користуватися – це шлях до всебічного розвитку людини. Пам’ятаймо слова відомого грецького філософа Сократа: «Заговори, щоб я тебе побачив!»

 

 

Переглядів: 374 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календарь
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Block title
Корисні посилання
Статистика
Друзі сайту

//yablunitsa.at.ua
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz
Наверх