Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Яблуницький ЗЗСО 

І-ІІ ступенів

Ви увійшли як Гість

                       Група "Гості"
Четвер, 25.04.2024, 12:51
Меню сайту
Сайти вчителів
Сайти ЗЗСО
Головна » 2019 » Березень » 19 » Шевченківський тиждень
16:06
Шевченківський тиждень

Минають роки й сторіччя, змінюються вірування і погляди людей, а великі надбання мистецтва надовго переживають своїх творців. Дійсно, є в нашій літературі імена, що не потребують ні пишних шат красномовності, ані високих означень та епітетів, бо вони входять у свідомість кожного з нас із самого малечку, як голос матері, як сонячне світло, як подих рідних просторів. До них належить ім'я геніального українського поета Тараса Шевченка.

У зв’язку з відзначенням 205-річчя від Дня народження Т. Г. Шевченка, із метою вшанування пам’яті реформатора української мови, основоположника української літератури, популяризації його літературної та мистецької спадщини, культурного розвитку молодих громадян України з 07.03 по 15.03.2019 року у Яблуницькому ЗЗСО проведено Шевченківський тиждень, який проходив під гаслом «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття… Тебе своїм сучасником звемо». Метою проведення тижня було показати велич і неповторність творчої спадщини Т. Шевченка, її значення для розвитку української літератури.

Відкрився тиждень урочистою лінійкою «Кобзарева пісня» (Додюк М. Ф.), на якій учні поринули у світ Шевченкової музики та прослухали пісню «Садок вишневий коло хати» у виконанні вчителів та учнів.

У шкільній бібліотеці був розгорнений книжковий вернісаж «Шевченко не поет, а голос душі українського народу» (Довганюк С. М.).

Вчителі української мови та літератури підготували учням інформаційні хвилинки «Вшановуємо великого Кобзаря».

Для учнів школи був проведений воркшоп до творів Шевченка «Креативна ілюстрація» (Бельмега О. Ю.), де дітлахи із захопленням поринули у світ творів Великого Кобзаря.

Серед школярів 5-7 класів було проведено літературне змагання «Поетичними стежками великого Кобзаря» (Бельмега О. Ю.). У фіналі перемогу здобули обидві команди. Гра тривала цілу годину і увесь час була напруженою та цікавою.

Протягом тижня був проведений конкурс акровіршів «Живий Шевченко», де учні мали змогу проявити свої поетичні здібності.

Учні 5-9 класів та вчителі мали змогу взяти участь в антрепризі «Хай святиться думка твоя, Кобзарю!» (Додюк М. Ф.), в якій проявили свою креативність і творчість, граючи сценки з життя та творів Тараса Шевченка без попередньої підготовки:

5 клас – «Садок вишневий коло хати»;

6 клас – С. Васильченко «У бур’янах»;

7 клас – «Мені тринадцятий минало»;

8 клас- викуп Шевченка з кріпацтва;

9 клас – «Наймичка»;

вчителі -  «Катерина».

Між учнями 8-9 класів було проведено інтелектуально-літературну гру «Найрозумніший» (Ковбиш Н. Г.). Підготовка учнів до цього змагання пройшла ґрунтовно, адже були висвітлені різні питання.

Протягом тижня серед учнів 1-4 класів були проведені інтелектуальні ігри  (Бельмега О. Ю.), школярі з цікавістю поринули у лабіринти Тарасового слова. А наймолодші – першокласники -  виготовили 3-D портрет великого Кобзаря.

Учні 9 класу протягом тижня змогли відвідати відеосалон, де переглянули фільми за творами Кобзаря «Назар Стодоля» та «Наймичка».

Завершився тиждень підсумковою лінійкою, на якій переможці були нагороджені грамотами, а активні учасники – сертифікатами.

Про геніального поета-революціонера Тараса Григоровича Шевченка ми, здається, знаємо все. Однак у котрий раз спиняємося перед величчю генія, вчитуємося і вдумуємося, вслухаємося в його незнищенного безсмертного “Кобзаря”.

Дякуємо всім за активну участь в тижні!

Переглядів: 488 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календарь
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Block title
Корисні посилання
Статистика
Друзі сайту

//yablunitsa.at.ua
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz
Наверх