Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Яблуницький ЗЗСО 

І-ІІ ступенів

Ви увійшли як Гість

                       Група "Гості"
Вівторок, 23.04.2024, 19:43
Меню сайту
Сайти вчителів
Сайти ЗЗСО
Головна » 2021 » Лютий » 24 » Підгодовування птахів взимку: як, коли і чим правильно годувати пернатих
13:39
Підгодовування птахів взимку: як, коли і чим правильно годувати пернатих

Зима - улюблена багатьма з нас пора року, з якою асоціюється сніг,казкові зимові пейзажі, і, звичайно ж, годівниці для птахів. Саме зима - пора року, коли пернаті потребують нашої допомоги, щоб вижити в найважчі часи. Але допомагаючи птахам, важливо робити це правильно, щоб не завдати шкоди їхньому здоров'ю. 

Коли потрібно підгодовувати птахів?

  Дикі птахи протягом усього року здатні самостійно знаходити собі їжу, але під час суворої зимової погоди птахи можуть втратити доступ до їжі, і можуть досить швидко померти від голоду. Саме тоді наша допомога у вигляді підгодівлі стане дуже доречною - тимчасово втративши доступ до природної кормової бази, птахи зможуть знайти їжу в годівницях, щоб уникнути виснаження і смерті.

Для початку підгодовування птахів необхідна наявність хоча б однієї з перерахованих погодних умов:

наявність сніжного покриву: під масивним шаром снігу птахам складніше знайти їжу;

утворення криги на поверхні землі і на гілках дерев , при такій погоді роздобути харчування птахам практично неможливо;

сильні морози (-10 °С і нижче) в такі періоди кормова база скорочується, а організм птахів вимагає більше харчування, щоб пережити холод.


Як тільки сніг розтанув і морози припинилися, підгодівлю можна призупинити до настання зимової погоди, щоб птахи не втратили здатність знаходити їжу в природному середовищі.
Але протягом складних погодних умов необхідно забезпечити безперервне підгодовування птахів. Особливо важливо допомагати кормом в другій половині зими, коли більша частина ягід з'їдена або замерзла.


Чим можна та чим не можна годувати птахів?

Щоб не нашкодити птахам, потрібно уважно поставитися до підбору продуктів, якими ви будете наповнювати годівниці. Багато людей за традицією або через незнання використовують для годування птахів продукти, які давати їм ні в якому разі не можна.

Ніколи не годуйте птахів хлібом, пшоном, смаженим насінням, солоними та копченими продуктами! Ці продукти дуже шкідливі для птахів, і можуть привести їх до смерті!

Хліб має властивість збільшуватися в об'ємі від вологи, також він здатний до бродіння, і призводить до закупорки органів травлення птахів. Це відноситься абсолютно до всіх сортів і різновидів хліба, цей продукт, незважаючи на популярність, категорично протипоказаний для птахів. Пшоно, на відміну від проса, позбавлене природної оболонки, через це на його поверхні скупчуються окислені жири і шкідливі хімічні речовини, що може привести до смерті птахів. Смажене насіння, як і будь-які смажені продукти, наносять непоправну шкоду печінці птахів, що сильно підвищує ризик смертності.

Чим же можна годувати птахів взимку? Продуктів, які добре підходять для підгодовування птахів, досить багато. Серед них - пшенична та кукурудзяна крупа, несмажене та несолоне насіння соняшника, просо, пшениця, перловка, квасоля, сочевиця, вівсянка, льон, горох. Чимало птахів прилетять поласувати несолоним салом, яке можна як розмістити в годівниці (порізаним на кубики), так і закріпити шматочками на гілках дерев. Великим птахам припаде до душі також порізаний кубиками гарбуз, морква, якісний корм для собак. Такі продукти можна розміщувати і без годівниць, на відкритих просторах, наприклад, на великих пеньках або в проталинах під деревами.

Переглядів: 276 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календарь
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Block title
Корисні посилання
Статистика
Друзі сайту

//yablunitsa.at.ua
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz
Наверх