Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Яблуницький ЗЗСО 

І-ІІ ступенів

Ви увійшли як Гість

                       Група "Гості"
П`ятниця, 29.03.2024, 12:01
Меню сайту
Сайти вчителів
Сайти ЗЗСО
Головна » 2015 » Грудень » 7 » Засідання ШМО вчителів початкових класів
11:08
Засідання ШМО вчителів початкових класів

Формування національної свідомості школярів – одне із важливих і актуальних питань сучасної школи. У початкових класах закладається основа національної свідомості учнів, прищеплюється любов до рідної землі, своєї «малої батьківщини», виховується почуття гордості за минуле і сучасне України.

30 листопада 2015 року згідно плану роботи  відбулося чергове засідання шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів. Класоводи працювали за темою «Формування національної свідомості молодших школярів на основі звичаїв і традицій українського народу». Вчителі переглянули виставку методичних розробок позакласних заходів, поділилися цікавинками із фахових журналів.

Психологом Сливчук В.І. було проведено тренінг «З відданістю Україні в серці». Працюючи в парі, вчителі виконували цікаві вправи, а також давали відповіді на питання тематичної анкети. У тісній співраці було накреслено ряд завдань для подальшої роботи.

Особливо людно цього дня було у 2 класі. На гостину завітали поважні гості - директор школи Вережак М.В., заступник директора з НВР Кумариця О.Ю., вчителі, матусі, татусі та бабусі. Оскільки в класі проводилось родинне свято «Зимонька святкова до нас в гості йде».

Господинею свята була вчителька Коман О.М., музичним керівником – Синиця Р.Г., а ведучими – учениці 3 класу Новотна Ірина та Киверо Аліна.

Прекрасні вишиванки, в гуцульському стилі оформлена хата, старовинні мелодії, різдвяні атрибути допомогли повернутися в минуле, відчути красу та велич древніх звичаїв та обрядів, пов’язаних із святами різдвяно-новорічного циклу.

А з яким захопленням чекали другокласники  гості - красуні Зими, роль якої зіграла учениця 6 класу Поп’юк Марина. Вона завітала із смачним сюрпризом - пампушками, які чекали на дітей у кінці свята.

Надзвичайно цікавими і повчальними були спогади про «андріївські вечорниці», якими поділилися татусь Гаращук М.,

 матуся Петрик І.

та бабуся Ковбиш М.В.

Не обійшлося на святі без жартів, танців та веселих ігор.

Гралися, як діти, так і дорослі. Татусі змагалися, хто швидше з’їсть вареники,

матусі – перебирали квасолю,

бабусі демонстрували уміння заперізувати пояс,

дівчатка переносили яблучка у фартушку,

хлопчики кусали «калиту»,

 а гості відгадували мелодії та виконували українські народні пісні.

 Майстерно школярі декламували вірші, співали пісні про Святого Миколая, виконували колядки, щедрівки, хлопчики посівали.

Настрій справді був чудовим, піднесеним. Хоч свято закінчилося, але в пам’яті воно залишиться надовго, а може й назавжди.

Переглядів: 511 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календарь
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Block title
Корисні посилання
Статистика
Друзі сайту

//yablunitsa.at.ua
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz
Наверх