Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Яблуницький ЗЗСО 

І-ІІ ступенів

Ви увійшли як Гість

                       Група "Гості"
Вівторок, 23.04.2024, 17:45
Меню сайту
Сайти вчителів
Сайти ЗЗСО
Головна » 2018 » Листопад » 10 » День української писемності та мови
18:43
День української писемності та мови

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.”

Панас Мирний

 9 листопада - День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

Традиційно, в Яблуницькому ЗЗСО активно відзначили День писемності, зокрема учні писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, поринули в прес-експрес «З історії виникнення письма», також проводилися цікаві мовні ігри «Слово до слова – зложиться мова» та розгадування кросвордів і ребусів «Наша мова – загадкова»,  взяли участь у флешмобі «Мова – душа народу!». Також, учні закладу мали змогу проявити свої здібності  у конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика.

Проведені заходи ознайомили учнів з історією виникнення української писемності та мови, довели, що рідна мова – це духовна святиня, сприяли розвитку у дітей почуття національної гідності, та народної мудрості, виховували любов до краси і гармонії рідного слова.

Переглядів: 374 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календарь
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Block title
Корисні посилання
Статистика
Друзі сайту

//yablunitsa.at.ua
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz
Наверх